Oldalak

2012. július 1., vasárnap

Hexagon kézitáska

Külföldi blogokon nézelődtem, amikor az egyiken megláttam egy hatszögekből álló, nagyon egyszerű, de látványos  kis táskát. Azonnal beleszerettem, és tudtam, hogy egy ilyen nekem is kell... Szinte azonnal bele is kezdtem, ez körülbelül tavaly nyár közepén volt, és nagyjából idén május közepén fejeztem be... Most is csak azért, mert "muszáj" volt... Hogy miért tartott eddig?

A hatszögek meghorgolása, és a táska összeállítása hamar megvolt, de rettenetesen féltem a bélés és a vállpánt elkészítésétől. (Az eredeti elképzelés szerint hosszú vállpánttal készült volna, hogy a gyerkőc miatt legyen mindig két szabad kezem.) De a varrós részt egyre csak tologattam, pedig minden tartozékot megvásároltam hozzá.

Aztán májusban kedves kötős-horgolós barátnőm, a Gombolyda fonalbolt és kézművesműhely tulajdonosa szólt, hogy lenne egy kiállítás, ahol megmutathatnám néhány horgolmányomat. Mivel ezt a táskát mindenképpen szerettem volna kiállítani, előszedtem a varrógépet, nagy lélegzetet vettem, és megvarrtam a bélést. Kicsit vertem a fejem a falba, mert nagyjából 10 perc alatt készen volt. Szorított az idő, ezért a vállpántot elhagytam, de horgoltam hozzá két fület, így helyre kis kézitáska vált belőle.

Mivel e formájában egyelőre nem tudom kihasználni, hasznos elfoglaltságot találtunk neki, a kiállítás vége óta a Gombolyda kirakatát díszíti, és a kézimunka nagyszerűségét hirdeti! :D

Minta: The Hex Tote by Alice Merlino
Fonal: Steinbach Capri (125 m/50 g, 100% pamut)
Tű: 3 mm

12 megjegyzés:

 1. Nem csodálom, hogy "verted a fejed a falba", a bélés elkészülte után... :) Nagyon szép lett, már tavaly is néztem, hogy ez a fazon nagyon szép! Lehet, én is szemet vetek rá....

  VálaszTörlés
 2. rajongok a hexagonokért én is :-) Álomszép! A színei, a formája...A kirakatban minden nagyon tetszik, olyan ügyesek vagytok :-)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép lett, de hosszú füllel tényleg jobb lenne szerintem is :o)

  VálaszTörlés
 4. Ismerős a halogató taktika, majd az idő szorításában tíz perc alatt való befejezés. Máskor ne várj vele ilyen sokáig, nagyon mutatós, nagyon szépek a színei!

  VálaszTörlés
 5. Emlékszem megfogott a blog neved mikor jelentkeztél a játékomra tavaly :) kíváncsi voltam rád élőben nagyon az első talin :) Ez a táska volt amire mindig emlékezni fogok a találkozóról nagyon megtetszett és Benned egy nagyon mosolygós, kedves "lányt " Anyukát ismerhettem meg !!! Nagyon örülök neki !!!

  VálaszTörlés
 6. Vannak olyan projectek, akiknek pihenniük kell egy kicsit debütálás előtt - aztán annál nagyobbat szólnak ;)
  Szilvihez hasonlóan én is ezt a táskát jegyeztem meg nagyon arról a bizonyos taliról ;)
  Nagyon szép lett, ezt már ugye mondanom sem kell? :)
  Remélem azért majd kikerül lassan a kirakatból, de csak azért, hogy útközben is villoghasson vele a kedves tulajdonos - te. :)

  VálaszTörlés
 7. Odáig vagyok érte én is, készíts neki mielőbb fület, vétek nem hordani! :)

  VálaszTörlés
 8. Most, hogy újra láttam, folyamatosan azon kattog az agyam, nekem milyen színből kellene elkészíteni! :-)

  VálaszTörlés
 9. Díjat kaptál tőlem, nézz be hozzám :) http://tunderviola.blogspot.hu/2012/07/dijat-kaptam.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. óh, jajj nekem... :D Köszi szépen!

   Törlés
  2. Hűha, én is téged jelöltelek meg... Most aztán mi legyen? De szerintem vagy olyan kreatív, hogy megoldd...;)
   Ha van kedved, nézz be hozzám érte!
   http://ursae-minoris.blogspot.hu/2012/07/dijat-kaptam.html

   Törlés
  3. És én is téged választottalak, többek között! :PP
   http://pantupiszmog.blogspot.hu/2012/07/dijat-kaptam.html

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...