Oldalak

2011. október 29., szombat

Ajánló: Könyv nagyiminta rajongóknak

Az interneten sok könyv megtalálható ilyen-olyan formában... Azonban mégiscsak az az igazi, ha az ember a könyvet a kezébe veheti, lapozgathatja, urambocsá' bele is szagolhat...

Nagyiminta rajongóknak szeretném ajánlani a legújabb kincsemet, a címe: Hakelideen mit Granny Squares, azaz Horgolási ötletek nagyimintával. A könyv német nyelvű, így nekem egy kicsit szokatlan használni, mert leginkább az angol nyelvű mintákhoz vagyok szokva.


A 80 oldalas könyv felépítése (egy kis áttekintés):

A könyv első része 23 db nagyiminta szöveges leírását tartalmazza, de a megfejtésükhöz rajzos segítséget is nyújtanak.

A második rész a nagyiminták 26 db nagyon kreatív felhasználási lehetőségét mutatja be. Van közöttük párna, takaró, díszített törölköző, szemüvegtartó tok, asztali futó, női táska, falvédő, gyerektáska, székhuzat, kenyereskosár, szalvétagyűrű, bögremelegítő, női sapka, derékmelegítő, stóla, kesztyű, mamusz és mobiltok. A mintadarabok modernek, szépek, színesek és inspirálóak. Ezeknél a leírásoknál már nem árt készenlétben tartani a német-magyar szótárt is...

A harmadik rész szövegesen és sok fényképpel magyarázza el a horgolás néhány alapöltését, illetve a nagyimintás négyzetek összedolgozását.

Nagyon örülök ennek a könyvnek, és biztosan sokat fogom használni!

2011. október 26., szerda

Ici-pici katicák

A Belinda által meghirdetett "Ajándékakció az ovinak" a finisébe érkezett. Az általam ígért katicabogár helyett idő hiányában két ici-picike készült, remélem, azért ezeknek is örülni fognak a gyerekek...
2011. október 11., kedd

Őszi-tavaszi autórátétes fiúsapka

A kötős-horgolós találkozón akkora lendületet és energiát kaptam (köszi lányok!), hogy még aznap délután hozzákezdtem ehhez az őszi-tavaszi sapihoz, és a felét meg is horgoltam. Aztán másnap elkészült a másik fele is, de közben azon gondolkodtam, hogyan kellene az én autómániás kisfiamnak személyre szabni a fejfedőt. 
 
Keresgéltem az interneten minták után, és ez az autós rátét tetszett meg a legjobban. Miközben készült, a gyermekem simogatta, szeretgette, a kerekeit rakosgatta, úgyhogy tudtam, jól választottam. :)

Egy sálat is szerettem volna hozzá, de nem hagyományosat, hanem háromszög alakút. Kedves kötős-horgolós barátnőm javaslatára ennek a baktusnak a mintája alapján dolgoztam, persze kisebb méret készült a kicsi fiúnak. 

Nagyon örülök neki, hogy mindkettőt szívesen hordja-viseli! 
 
(Remélem, hogy az ősz kitart még egy darabig, mert a téli szetthez való fonalak még csak most vannak beszerzés alatt... Hajrá ősz!!!!)
2011. október 4., kedd

Kötősök és horgolósok találkozója - Debrecen, 2011. október 1.

Múlt héten szombaton résztvevője voltam a korábban beharangozott debreceni kötős-horgolós találkozónak. További résztvevők abc-sorrendben: Ági, Erika (neki nincs blogja) Eszter, Eszter, Éva (ő sem blogol) GabiIrénKrisztaOrsiSzilvi.

Egyszerűen fantasztikus volt! Nagy élmény volt megismerkedni személyesen is azokkal az emberekkel, akikkel korábban csak az interneten voltunk kapcsolatban, illetve megcsodálni azokat a gyönyörűséges kézimunkákat, amelyeket eddig csak a blogokból ismertünk.

Rettenetesen izgultam, de nemcsak én csodálkoztam rá arra, hogy alapvetően zárkózott emberek (pl. én) mennyire hamar egy hullámhosszra tudnak kerülni egy közös hobbi ürügyén... Fogalmazhatnék úgy is: ez nem közös hobbi, hanem közös életforma. :)

Volt ismerkedés, zsákbamacskahúzás, finomságok falatozása és közös kötés-horgolás! :) Sok új információval gazdagodtam (hasznos volt jegyzetfüzetet vinni), és rengeteg energiát kaptam az elkövetkezendő időkre. Megismerhettem, milyen az igazi minőségi munka és a szerény profizmus.

A fényképek minőségéért elnézést, nem vagyok egy fényképész-bajnok, de már dolgozom rajta... :)

Köszönet lányok az élményért!
 

Az én zsákbamacskámat Irén készítette, egy ilyen csodálatos, pihe-puha nyakmelegítő büszke gazdája lehettem!Kriszta pedig ezekkel a szépséges, papírfonással készült cserépben lévő horgolt virágokkal lepett meg!


2011. október 2., vasárnap

Zsákbamacska

Tegnap volt Debrecenben a várva-várt kötős-horgolós találkozó, ami nagyon jól sikerült! Külön bejegyzésben számolok majd be róla, mert az ott készült képeket még egyeztetem a résztvevőkkel.

Addig is megmutatom, mit tartalmazott az én kis ajándékom, zsákbamacskám, amelynek új tulajdonosa Gabi. (Enyhe szívinfarktus kerülgetett, amikor láttam, hogy az én munkám az Övé lett, mert ugye egy fonalboltos sok gyönyörűséget lát, és azonnal tudja mi a szép és a jó!)

Készítettem egy kitűzőt, egy könyvjelzőt és egy öko-szatyrot, mindegyiket virágos díszítéssel, világoslila, fűzöld és fehér színekből. Igyekeztem a csomagolást is ehhez igazítani. Hasonló kitűzőt már sokfelé láttam, minta itt; a könyvjelző ötlete Esztertől származik,  az öko-szatyor eredetije pedig Marcsimaminál található.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...