Oldalak

2011. július 15., péntek

Sapkák a fiúknak

Télen a fiúknak sapkára volt szükségük, így elhatároztam, nem veszünk, ha nem muszáj, legalább fejleszthetem a horgoló-tudományomat. A Horgo-blogra feltett sapkák mintáinak tanulmányozása után vettem egy nagy levegőt, és íme az eredmény:
6 megjegyzés:

 1. Szia! Megkérdezhetem, hogy kiskrampusz sapijának a leírását hol találtad a horgo-blogban? :-)

  VálaszTörlés
 2. Szia!
  Ez alapján a leírás alapján dolgoztam alapvetően: http://horgo-blog.blogspot.com/2010/02/sapi-kepekben.html.
  De hozzá kell tennem, hogy az első variáció túl nagy lett (ugye a gyakorlatlanság... hm-hm :)), úgyhogy nem bontottam, hanem folytattam, az lett az apjáé :D! A másodiknál folyamatosan, soronként próbáltam a gyermekem fejére... A fülvédőt kútfőből a következők szerint készítettem: a gyerkőc fejére tettem a sapit, megnéztem, hol legyen a fülvédő, és milyen széles legyen. A (majdnem) kész sapi utolsó sorában mindkét oldalon a jelölt helyen elindultam, és minden sorban 2-2 szemet fogyasztva egy maradék szemig horgoltam, és a végén jó hosszú láncszemsort készítettem megkötőnek.
  Itt gyűjtötték össze a lányok a sapka-leírásokat: http://horgo-blog.blogspot.com/p/sapka-leirasok.html

  VálaszTörlés
 3. Szia!

  Köszönöm! Szerintem de direkt toltad el pöttyet az elsőt, hogy a két srácnak egyformája legyen. :-)
  Én is tök kezdő vagyok. Egy macifülest csináltam a srácomnak, de nem merem rávarrni a fület, mert attól félek, hogy lekonyul, és akkor nem leszek motivált több sapit csinálni neki, pedig szeretnék. :-)))

  VálaszTörlés
 4. Lehet, hogy igazad van... :D Tényleg kettőt akartam, csak fordított sorrendben... :D

  A macifüllel kapcsolatban: nem lehetne kettőt-kettőt összevarrva kitömősre csinálnod? Vagy esetleg háztartási keményítővel felvarrás előtt kicsit kikeményítened?

  Legyél bátor, a hibáinkból tanulunk a legtöbbet!

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm a biztatást! Azon filózok, hogy kicsit összenyomom az alját, és az ad némi tartást majd neki. Kirakom este Facebookra, hogy mire jutottam.

  VálaszTörlés
 6. Csináld-csináld, nagyon kíváncsi vagyok! :D

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...